Canela/Monné 25 anys - Alaró

 

 

Què és la felicitat? On es troba?

La felicitat no és un estat que es pugui assolir i ja està, no és una cosa perdurable. La felicitat es troba en petits moments. I si parlem de música, almenys per la meva experiència, la felicitat també apareix així, de tant en tant. Com quan fas una frase d’una melodia a l’uníson amb algú i es produeix un moment de connexió total i absoluta. O quan estàs acompanyant algú i te n’adones que el que toques fa que l’altre brilli més. O quan decideixes provar una cosa diferent enmig d’un concert, et llances al buit, i descobreixes que pots volar. Tocant amb la Carme Canela, la felicitat apareix molt sovint, i la prova n’és aquesta foto del José Luis Luna Rocafort.

La felicitat està en que hi hagi gent com l’Enric Fuster, que té l’empenta d’organitzar un festival de jazz al seu poble i que pensa en tu per anar-hi a tocar. I que cuida i es cuida de tots els detalls, des de comprar els bitllets d’avió fins a reservar un hotel més que acollidor, portar una planta de casa seva a l’escenari del teatre per a que faci més goig, vendre les entrades o presentar els concerts.

La felicitat també està en dedicar-se a una cosa que t’omple i t’apassiona. I en què aquesta feina et porti a conèixer llocs diferents, gent diferent, i a viure moments impagables, que moltes vegades estan en petits detalls. Com el tombet que vam menjar a La Fonda d’Alaró per dinar. O com el pa amb oli que ens van preparar per sopar a casa seva en Joan i n’Antònia, els pares de l’Enric, una gent bonica i atenta que ens van fer sentir com a casa.

Aquest cúmul de petites coses són per a mi la felicitat. I tinc la immensa sort de poder trobar-la prou sovint, diria que cada cop més.

 

Comentaris