Horacio Fumero / Marti Serra


Ahir vam tocar amb l'Horacio i el Guillermo Calliero al Festival de Jazz de Terrassa. És d'agrair que un festival com aquest programi músics de casa. És una aposta arriscada, perquè als músics locals se'ns pot veure més o menys regularment pels clubs del país. Però alhora és una manera de permetre al públic comparar en igualtat de condicions de promoció i de publicitat la música que es fa aquí i la que ens ve de fora que, només per aquest sol fet, pel seu exotisme, ja pot resultar d'entrada més atractiva. La cava presentava una bona entrada, sense arribar a estar ple.

El concert va anar prou bé, i vam tocar els temes nous que va escriure l'Horacio per al programa de TV3 "Jazz a l'estudi". Home, encara falta una mica de rodatge, però hi va haver alguns moments bons i crec que a la gent li va agradar. Per cert, sempre he pensat que posar per títol a un disc "Alguns moments bons" és un encert. Els discos (almenys els que he gravat jo) són justament això, el record i la manera de deixar constància d'alguns moments bons. Aquest va ser el títol del primer disc del trio de Martí Serra, que compartia escenari ahir amb nosaltres, presentant el seu segon CD, Tea Time. El grup s'ha convertit en un quartet, amb Rai Ferrer al contrabaix, Xavi Maureta a la bateria i la incorporació de Sergi Sirvent al piano.

El concert va estar molt bé, les composicions del Martí formen una mena de suite amb moments per a tot, la calma, la rauxa, l'energia, la lírica,... Destacaria especialment, i espero que ningú se m'enfadi, l'energia del Xavi Maureta i, per sobre de tot, la musicalitat, la creativitat i el pianisme d'aquest geni que fa molts anys vaig conèixer quan ell era gairebé un adolescent en un curs d'estiu a Igualada. Sergi, ets un cabron, que gran que t'has fet!



Comentaris

Anònim ha dit…
quines ganes de sentir-te en directe de nou! fins dimecres que ve!

Jaume.
Joan Monné ha dit…
Hola, Jaume. Doncs jo també tinc ganes de tornar a tocar, no tinc molts bolos darrerament. Però els que tinc previstos em fan molta il.lusió, amb el Peter Bernstein a Bilbao i a Granollers, i amb el Jesse Davis a Huelva i algun altre lloc que encara no sé. Si pots venir a Granollers el 17 de juny, em sembla que molarà molt! Fins dimecres