Les jams del JazzSí


Ves qui m'ho havia de dir, després de tant de temps de criticar les jam sessions i ara resulta que vaig cada dissabte a fer-ne i que m'ho passo de conya. Sempre he comparat les jams amb un meló, que fins que no l'obres no saps com sortirà, i quan surt malament no hi ha qui se l'empassi. Però aquests dies que he anat a obrir les jams del JazzSí amb el Ramon Ángel i diferents baixistes sempre ha sortit bé.

El local és ple de gent amb ganes d'escoltar la música que se'ls ofereix, diferent cada setmana, i venen molt bons músics a tocar. O sigui que és com quan compres el meló a la plaça, a la teva fruiteria de confiança, i el venedor t'assegura que surten boníssims: poques vegades s'equivoca. També és cert que el fet d'obrir la jam amb alguns temes a trio i continuar-la just després, quan pugen els primers pitos, fa que en el moment de cedir el lloc a un altre pianista m'eviti alguns moments com el blues inacabable amb cinc o sisi pitos que fan quatre-cents chorus cadascun, o la cantant que no sap quan ha d'entrar la melodia després dels solos. I, normalment, quan torno a pujar és per tancar la jam amb el trio de base i un parell de pitos dels que han tocat al començament. O sigui, que fins i tot en el cas que el meló no hagi sortit prou bé, jo sempre me'n menjo la part més dolça.

A les jams he coincidit amb vells amics, com l'Àlex Ventura i el Vicenç Solsona, amb exalumnes i excompanys de projectes diversos, com el Javier Galiana, el Ramiro Rosa, el Bori Albero i el Julián Sánchez, amb músics que ja tenen una carrera feta i un nom al darrera, com el Mario Rossy o el Raynald Colom, i amb alguns del músics joves més prometedors del moment, com el César Joaniquet, el Deejay Foster o l'Enrique Oliver. O sigui que allò que fa un temps hauria jurat que ho faria només perquè em dedico professionalment a la música i, ja se sap, la feina és la feina, ara ho faig amb una alegria immensa i sense cap mena de mandra. Gracias, Ramón, por convencerme. Octubre ya se acaba, pero vendrán más meses de jams en el JazzSí, seguro.


Comentaris